knjizara.com
Materijali u restaurativnoj stomatologiji - praktikum

Materijali u restaurativnoj stomatologiji - praktikum
1490 din
U korpu

Poznavanje materijala koji se koriste u restaurativnoj stomatologiji jeste jedan od najvažnijih faktora za uspeh restaurativne procedure. Činjenica da se u ovom segmentu terapije obolelih zuba koriste različite vrste materijala, čini ovaj problem još složenijim. Zato je i cilj ove knjige da se jasno predstave osnovne kliničke karakteristike materijala, način njihove pripreme, odnosno postupak aplikacije u pripremljene kavitete, kako bi se studentima olakšalo razumevanje značaja ovih materijala u kliničkim uslovima.
Primena i aplikacija različitih materijala prikazane su u svetlu aktuelnih naučnih saznanja, ali i bogatog kliničkog iskustva autora pojedinih poglavlja. Ovladavanje m

anuelnim veštinama tokom pripreme i manipulacije različitim vrstama materijala, može studentima takođe značajno pomoći da razumeju i brže i efikasnije razviju bazične veštine neophodne za realizaciju dobre kliničke prakse u kliničkom radu za koji se pripremaju.
Knjiga je bogato ilustrovana brojnim slikama i šematskim prikazima, kako bi se student početnik usmerio ka pravilnoj pripremi i aplikaciji materijala odgovarajućim instrumentima i u adekvatnim indikacijama. Pored detaljnih informacija o osnovnim karakteristikama materijala, knjiga ukazuje i na značaj neželjenih efekata materijala koji se koriste u restaurativnoj proceduri i apostrofira značaj upravljanja medicinskim otpadom.
Koncepcija knjige je potpuno sinhronizovana sa planom i programom pretkliničkih vežbi, što uz celovit i jasan didaktički pristup olakšava studentima da na početku karijere razumeju osnovne specifičnosti i razjasne eventualne nedoumice vezane za primenu različitih vrsta materijala koji se koriste u restaurativnoj proceduri.


Ostali naslovi iz oblasti: Stomatologija

Izdavač: Data status; 2019; Broširani povez; latinica; 29 cm; 119 str.; 978-86-7478-529-4;