knjizara.com
Martin Hajdeger "Biće i vreme" : uvodni komentar

Andreas Lukner (autor)

Martin Hajdeger "Biće i vreme" : uvodni komentar
2337 din
Stara cena: 2750 din
U korpu

Andreas Lukner jedan je od najprodornijih tumača dela Martina Hajdegera, a njegov naizgled skroman poduhvat komentarisanja Hajdegerove najvažnije knjige „Biće i vreme" postao je gotovo nezaobilazan tekst za razumevanje jedne od najvažnijih knjiga 20. veka.
Luknerovo čitanje Hajdegera strpljivo je i minuciozno, a hermeneutička tehnika koju primenjuje mogla bi se, opuštenije rečeno, nazvati „prevođenje Hajdegera u svakodnevni jezik", a potom ponavljanje sadržaja drugim rečima. To se zaista m

ože učiniti skromnim ciljem, ali karakteristika velikih filozofa, pa i Hajdegera, jeste da uvek govore o najkonkretnijim mogućim stvarima – iako se neobučenim čitaocima čini da je reč o visokoapstraktnom govoru – te je potrebno tehnički filozofski govor saobraziti običnom govoru da bi se čitaocima približio sadržaj. Naravno, to je moguće do određene mere, naime do trenutka kada je potrebno sačuvati filozofski nerv, ali čak i kada ne ide do potpunog pojednostavljivanja Lukner je jasan i koncetrisan filozof koji umnogome olakšava kretanje kroz „Biće i vreme" Martina Hajdegera.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Hajdeger
Ostali naslovi iz oblasti: Filozofija

Izdavač: Ultimatum.rs; 2021; latinica; 21 cm; 309 str.; 978-86-80274-26-3;