Marketing menadžment

Filip Kotler (autor)

Marketing menadžment

3899 din

U korpu

Promenljiv, često turbulentan, poslovni ambijent zahteva adekvatne strategijske odgovore. U takvim uslovima poslovanja znanje postaje ključan resurs. Poslovna filozofija marketinga dobija na značaju, a u okviru nje posebno efektivna rešenja aktuelnih poslovnih vizija i koncepcija.
Domaća privreda, suočena sa bolnom tranzicijom, privatizacijom, liberalizacijom tržišta i zaoštravanjem konkurencije, vapi za prodornim saznanjima i idejama.

Otuda veliki značaj srpskog izdanja knjige Marketing menadžment, najnovijeg izdanja vodećeg autora u oblasti marketinga profesora Filipa Kotlera, koji ovoga puta koautorski nastupa sa poznatim i široko proučavanim i citiranim piscem u oblasti brend menadžmenta Kevinom Lejn Kelerom. Čini se da „otac“ teorije marketinga ovoga puta, pored modernih poslovnih koncepata, široj čitalačkoj publici predstavlja i svog dostojnog naslednika.
Sama činjenica da je udžbenik za predmet marketing menadžment najpoznatijih poslovnih škola sada koautorsko delo, ukazuje da sadržaj donosi mnogo novog, koncepcijski i metodološki na poseban način izloženog. Potencijalni čitaoci, pripadnici vodeće univerzitetske i poslovne javnosti, kao i svi nivoi menadžera u društvenoj hijerarhiji, mogu računati da će u knjizi Marketing menadžment 12e Kotlera i Kelera naći atraktivno, pregledno i modernim jezikom prezentovano „polje“ marketing koncepcija i instrumenata kojim marketing teorija, nauka i praksa prave značajan iskorak u pravcu poslovnih rešenja primerenih izazovima 21. veka.
Knjiga pred vama napisana je prepoznatljivim američkim stilom, nudeći u prvom poglavlju, dakle odmah na početku izlaganja materije, sistematizovana najnovija marketing saznanja, koja u nastavku rada autori Kotler i Keler detaljno razrađuju i argumentuju. Logika izlaganja sa startnim naglaskom na novom i aktuelnom u marketing menadžmentu na ovaj način u punom smislu dobija na značaju, omogućavajući čitaocu da odmah na početku sagleda aktuelne tokove i novine u teoriji i parksi marketinga, istovremeno definišući oblasti na koja će se u nastavku usredsrediti. U pitanju je nesumnjivo praktičan, jasan i nadasve efikasan način izlaganja problematike marketing menadžmenta.
Poštovani čitaoci, rad na novom delu Kotlera i Kelera, knjizi Marketing menadžment 12e, a u ediciji renomirane izdavačke kuće Data Status, predstavljao je inspirativan rad čitavog tima ljudi, koji vam sada ustupaju rezultat svog rada, nestrpljivo iščekujući utiske i reakcije. U funkciji perspektivnog unapređenja prevoda i terminoloških rešenja, a nadamo se i u funkciji doprinosa uspešnoj privrednoj tranziciji i boljitku naše zemlje, mi vas sa iskrenim uvažavanjem pozivamo da vašim sugestijama pomognete unapređenje budućih izdanja, na čemu vam najljubaznije unapred zahvaljujemo.


Ostali naslovi iz oblasti: Marketing

Izdavač: Data status; 2006; Tvrd povez; latinica; 24 cm; 729 str.; 86-7478-013-X;