knjizara.com
Majls - autobiografija

Majls Dejvis, Kvinsi Trup (autor)

Majls - autobiografija
rasprodato

Majls: autobiografija, poput samog čoveka, ništa ne zataškava. Majls otvoreno govori o svojim problemima sa drogom, brojnim ženama koje je imao, o rasizmu sa kojim se susretao. Ali, iznad svega, Majls govori o svojoj muzici i o svom viđenju crnačke muzike i džeza, kao i o brojnim velikanima džeza s kojima je svirao i delio uspone i padove u karijeri. Zapravo, knjiga se može shvatiti i kao istorija modernog džeza sagledana kroz ličnu vizuru jednog od njenih nezaobilaznih i stožernih aktera.
Knjiga je nastala transkripcijom snimljenih intervjua koje je sa trubačem vodio pesnik, profesor i novinar Kvinsi Trup. U njoj od pr

ve do poslednje stranice provejava Majlsov autentični govorni jezik i glas, koji je, kako se ispostavilo, prenerazio mnoge jezičke puritance i književne dogmate u Americi.
Čovek koji nam je, pored jedinstvenog trubačkog stila, ostavio i jedan od žanrovski najheterogenijih opusa u drugoj polovini XX veka, pruža nam ovom – danas kultnom – knjigom, zavodljivu i provokativnu hroniku svog fascinantnog života.
Za ovu knjigu, koja je odmah po objavljivanju postala nacionalni bestseler, autori su primili American Book Award za 1989. godinu.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Džez , Autobiografija
Ostali naslovi iz oblasti: Memoari, biografije, dnevnici, pisma

Izdavač: Utopija; 2011; Broširani povez; latinica; 20 cm; 397 str.; 978-86-85129-85-8;