knjizara.com
Lux Perpetua
Husitska trilogija. Deo 3

Andžej Sapkovski (autor)

Lux Perpetua
1359 din
Stara cena: 1699 din
U korpu

Uzbudljiv završetak raskošne istorijske fantazije.
Rejnevan je još uvek u nevoljama: prate ga prozaični agenti obaveštajne službe, kao i nečiste sile koje uopšte ne kriju svoje dijaboličko poreklo. Ali to su okrutna i opasna vremena u Šleziji i Češkoj, kroz koje su prolazili krstaški pohodi i husitske odmazde, kad se nije znalo za reč „milost“ i kad su se s božjim imenom na usnama klale hiljade nevinih ljudi. Rejnevan veruje u religijsku obnovu i staje na stranu Husovih pobornika, čak i kada oni čine neverovatne zločine. On, medikus i travar,

idealista i nesebičan zaštitnik bolesnika i stradalnika, mora da se ostvari u ulozi husitskog špijuna, diverzanta, ubice i nemilosrdnog osvetnika. Rastrzan između obaveze i glasa srca, sve stavlja na jednu kartu – samo da izvuče voljenu iz ruku neprijatelja.
Husitska trilogija, koju Sapkovski smatra svojim najboljim delom, smeštena je u istorijske okvire kasnog srednjeg veka. Ali i u njoj se stvarni događaji prepliću s elementima fantastike, a prepoznatljiv stil pripovedanja, koji je proslavio Sapkovskog u Sagi o vešcu, još više dolazi do izražaja u ovoj fascinantnoj istorijskoj fantaziji.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Fantastika
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Čarobna knjiga; 2018; Broširani povez; latinica; 21 cm; 558 str.; 978-86-7702-623-3;