Lucifereza

Dorijan Nuaj (autor)

Lucifereza

448 din

Stara cena: 528 din

U korpu

Autor "Božanske revolucije katastrofe" nam donosi novu knjigu pod nazivom "Lucifereza". Kroz čudne mitove unutarnje kabalističke psihe, pisac nam prepričava neka od svojih najfascinatnijih životnih iskustava. Ako je neko možda bio skeptičan spram postojanja đavola, nakon čitanja LUCIFEREZE, naći će se u iskušenju da promeni mišljenje.
Trilogija koje čine romani Saltarelo, Kako sam sreo hrvatskog bana Smoljana i Sreli smo se u Tifaretu. Svaki od njih celina je za sebe ali postoji veza koja ih objedinjuje u jedan smisaoni kontinuitet. Reč je o hermetičkom i reklo bi se dijaboličnom delu čiji delovi odgovaraju trima tarot ključevima.

Saltarelo je tarot ključ XVI, Kula. Ban Smoljan je u vezi sa kartom XV, Đavo, dok Sreli smo se u Tifaretu odgovara tajanstvu karte XIX, Sunce. Prvi roman je uspon na Kulu i iniciranje božanske revolucije katastrofe koja je obrazložena u prethodnoj autorovoj istoimenoj knjizi. Drugi roman je inicijacijsko iskušenje silaska u pakao, odnosno projekcija karte Đavola i iskušavanje smrti (karta XIII, Smrt). Treća knjiga je uzdizanje i otključavanje solarne formule te metafizički odlazak na Sunce.


Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Centar za izučavanje tradicije - Ukronija; 2010; Broširani povez; latinica; 21 cm; 226 str.; 978-86-84807-51-1;