knjizara.com
Ljubav nas oslobađa straha

Džerald Džampolski (autor)

Ljubav nas oslobađa straha
rasprodato

Ova knjiga – kratki vodic, koja uliva nadu i samopouzdanje, postala je jedna od najcitanijih i najomiljenijih knjiga koje imaju za temu licni preobražaj. Džampolski ju je napisao 1979. i ovo je njeno jubilarno izdanje. Sama cinjenica da punih dvadeset pet godina izaziva interesovanje i da se i dalje nalazi na bestseler listama, govori o njenoj vrednosti.
Dvanaest osmišljenih lekcija imaju za cilj da nam pomognu da ostavimo prošlost za sobom i da se usredsredimo na sadašnjost dok puni samopouzdanja koracamo ka buducnosti. Te lek

cije zasnovane su na istovetnim principima na kojima je zasnovan i Centar „Isceljujuce misli“ u Sausalitu u Kaliforniji ciji je jedan od osnivaca i Džampolski.

U osnovi tih principa nalazi se praštanje – odluka da se više ne ugrožava sopstveno bice, da se više ne pati. Oprostiti znaci doneti odluku da se bude srecan, okoncati neprestano obnavljanje besa i straha. To je put ka unutarnjem spokoju.

Džampolski veruje da pored nacina da se kroz život ide tako što nas neko vuce dok se batrgamo i vrištimo, postoji i drugi nacin. Taj nacin zahteva našu volju da promenimo cilj koji smo zacrtali. Naš jedini cilj može biti duševni mir, jedina svrha cin praštanja. Praštanje nas uci da ne sudimo drugima kao ni sebi, a kada prestanemo da sudimo i projektujemo prošlost u buducnost, moci cemo da živimo iskljucivo u sadašnjosti.

Ucite druge Ljubavi jer to je ono od cega smo sazdani – osnovni je moto po kome Džampolski živi. I upravo cinjenica da on živi u skladu sa svakim retkom koji je napisao i
svakom recenicom koju je izgovorio, cini ovu knjigu izuzetnom.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Psihotehnika
Ostali naslovi iz oblasti: Popularna psihologija

Izdavač: Mono & Manjana; 2005; latinica; 21 cm; 162 str.; 86-7804-003-3;