Ljubav je precenjena

Brižit Žiro (autor)

Ljubav je precenjena

309 din

Stara cena: 387 din

U korpu

„U jedanaest pizzicato napisanih priča, Brižit Žiro svira tužnu melodiju kojom uspeva da dirne najosetljivije strune ljudske duše. Ona pripoveda o sitnim nagodbama koje pravimo sa laži, gorčinom, bolom i nemogućnošću zaborava. Ljubavne tragedije i krahove prikazuje tačno i sa bergmanovskom delikatnošću. Treperi. Od jada i od slasti.“
- Le Nouvel Observateur

„Da li je to počelo još prvog dana? Da li ste vi uništili tu vezu? Kažemo da je kraj određen početkom. Pa ko je onda pogrešio? Gutač? Ili onaj koji je ćutke postao zalogaj?“ pita se ženski glas u prvoj priči.

Preplićući raznolike pripovedačke glasove, Brižit Žiro tka jedinstvenu priču o iskušenjima, počecima i krahovima u ljubavi.

Izvrsno napisana, upečatljiva i snažna, ova do srži iskrena kolekcija priča, iznenadiće čitaoce finom nijansiranošću tonova, emocija i raspoloženja, savremenošću duha i dubinom pronicanja. Brižit Žiro istovremeno viče i ćuti, procenjuje ali ne sudi, nepogrešivo uočava i finim potezima ženskog pera u svilenim rukavicama secira najbolnije tačke emocionalnog života savremenih žena i muškaraca.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Francuska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Stylos art; 2009; latinica; 19 cm; 119 str.; 978-86-7473-429-2;