knjizara.com
Linda

Lejf G. V. Pešon (autor)

Linda
rasprodato

Prvi roman u serijalu o Bekstremu, detektivu na osnovu čijeg lika je snimljena istoimena televizijska hit serija
„Zabava u kombinaciji sa realističnim pripovedanjem – teško da postoji išta bolje od ovoga.“ Gefle Dagblad
Usred neuobičajeno toplog leta u Švedskoj, mlada policijska pripravnica pronađena je ubijena. Inspektor Evert Bekstrem je protiv svoje volje poslat iz Stokholma da vodi istragu. Egoističan, tašt i pun predrasuda prema svemu i svačemu, Bekstrem je čovek bez osećaja za dužnost i odgovornost, koji sve druge ljude smatra potpunim imbecilima, a u stanju je da gaji topla osećanja samo prema svojoj zlatnoj ribici i najbližoj flaši pića. Ako žele da razreše ov

aj slučaj, izmučeni članovi njegovog tima prinuđeni su da ga zaobilaze u radu i prate oskudne tragove koji su preostali pošto je Bekstrem svojom tvrdoglavošću doveo do toga da se glavni trag ohladi.

Pun crnog humora i uzbudljive privlačnosti, a pritom krajnje realističan, Linda je roman koji će upoznati čitaoca sa modernim remek-delom karakterizacije, Evertom Bekstremom, čovekom koga je njegov tvorac opisao kao ’niskog, debelog i primitivnog’. On je bez sumnje nezaobilazan u opisu savremenog policijskog rada.

„Fantastično književno umeće iskazano kroz pisanje o jednom običnom ubistvu.“ Eskilstuna-Kuriren (Švedska)

„Velika kriminalistička priča, ne zbog broja strana, već zahvaljujući narativnoj energiji i veštini prikazanoj u osvrtima na društvo i ljudski rod.“ Il Sole 24 ORE (Italija)

„Lejf G. V. Pešon koristi veoma neposredan stil, lišen suvišnih ukrasa, a njegovi romani pokazuju veoma duboko razumevanje sveta o kojem piše. Surovi realizam njegovih priča ublažen je ironijom i komičnim kvalitetima.“ L"unita" (Italija)

„Pešonov novi roman predstavlja pravu poslasticu za čitanje. Kao i obično, dijalozi su vispreni, a proza kipi od piščevog uživanja u pripovedanju.“ Svenska Dagbladet (Švedska)

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Kriminalistički
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Laguna; 2015; Broširani povez; latinica; 20 cm; 605 str.; 978-86-521-1913-4;