knjizara.com
Legenda o Arturu 3: Kralj granice

Kevin Krosli-Holand (autor)

Legenda o Arturu 3: Kralj granice
rasprodato

Zapanjujući završetak trilogije započet knjigama Vidoviti kamen i Na razmeđu, odvodi mladog Artura de Kaldikota u Veneciju, gde se na hiljade vitezova i pešadinaca okuplja radi Četvrtog krstaškog pohoda. Arturove oči uskoro se otvaraju i on shvata užase rata, a kada pogleda u vidoviti kamen, postaje mu jasno da su podvizi kralja Artura i njegovih vitezova nalik na pustolovine krstaša – koliko strašni, toliko i slavni.
Rat, ljub

av, ubistvo, porodične razmirice, politika, sukob između hrišćanstva i islama: sve ovo čini uzbudljivu priču, koja nam predstavlja život u srednjem veku na zapanjujuće životan način, uz dodatak svakodnevnog humora i čarobnih arturijanskih legendi.
„Bio sam opčinjen.“ Filip Pulman
„Putovanje puno čudesa, putovanje u jedno drugo vreme, putovanje u poznatu priču, tako čudesno ispričanu da je možete okusiti i omirisati na svakoj stranici... Artur iz ove priče neprimetno će vam se ugnezditi u srcu.“ Kornelija Funke, autorka Gospodara lopova
„U isto vreme istorijski avanturistički roman i bezvremeno razmatranje o besmislu rata.“ Nikoleta Džons, Sunday Times
Vidoviti kamen dobitnik je Gardijanove nagrade za dečju prozu, nagrade Tir na n-Og i Smartis bronzane medalje, a za njim je usledio roman Na razmeđu. Trilogija je postala čuvena u čitavom svetu i objavljena je u dvadeset pet zemalja.
Dobitnik Gardijanove nagrade za dečju književnost.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Engleska književnost , Knjige za školarce
Ostali naslovi iz oblasti: Romani i priče za decu

Izdavač: Laguna; 2011; latinica; 20 cm; 375 str.; 978-86-521-0667-7;