knjizara.com
Kukavica : zašto smo anksiozni i šta možemo da učinimo povodom toga

Tim Kler (autor)

Kukavica : zašto smo anksiozni i šta možemo da učinimo povodom toga
1125 din
Stara cena: 1390 din
U korpu

Kukavica je knjiga o anksioznosti koja nudi duhovit, naučan i nadasve iskren pristup najrasprostranjenijem mentalnom poremećaju današnjice.
Kombinujuc´i anegdote iz života i naučna istraživanja, autor preispituje sve što znamo o anksioznosti.
Tim Kler pati od generalizovanog anksioznog poremećaja i napada panike više od jedne decenije, a konvencionalne metode lečenja u njegovom slučaju nisu davale dobre rezultate. Zbog toga je odlučio da do rešenja dođe drugim putem: tako što je prihvatio da bude zamorac u eksperimentalnim istraživanjima.
Nakon što je

postao otac, Tim je dao sebi obećanje – učiniće sve što može da mu bude bolje i podeliće sa čitaocima sve što je saznao.
U knjizi Kukavica, Tim Kler istražuje sve moguće metode borbe sa anksioznošću, od psihoterapije do hipnoze, od trčanja do psihoaktivnih supstanci, i otkriva šta mu pomaže a šta ne.
Najvažnije od svega, Tim nas tera da preispitamo sve što znamo o anksioznosti, oslobodimo se osećaja krivice i potražimo pomoć.

Urednica Hana Nouls:
Pametna, duhovita i izuzetno iskrena knjiga Tima Klera, KUKAVICA: zašto smo anksiozni i šta možemo da uradimo povodom toga, bavi se uzrocima anksioznosti i predlaže rešenja. Njegova spremnost da od sebe napravi zamorca u potrazi za lekom za anksioznost naizmenično je dirljiva, zabavna i prosvetljujuća.
U Timovom pristupu mentalnim bolestima nema ničega propovedanog ili ulepšanog – i upravo ovaj otvoren, samosvestan pristup, zajedno sa njegovim pedantnim istraživanjem, čini ovu knjigu najvažnijom knjigom o anksioznost ikada napisanom.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Samopomoć
Ostali naslovi iz oblasti: Popularna psihologija

Izdavač: Arete; 2022; Broširani povez; latinica; 20 cm; 410 str.; 978-86-82394-01-3;