knjizara.com
Kraljevstvo Plašteva : roman drugi

Brane Dragić (autor)

Kraljevstvo Plašteva : roman drugi
1200 din
U korpu

Snage dobra i narodi Poznatog sveta nastavljaju svoju borbu protiv zla. Hiljadama godina istočne zemlje Poznatog sveta su bile u uverenju da je zli gospodar Zatigon, uništen zauvek. Međutim, iako uništen od strane presvete kraljice Vaste, njegov duh je preživeo. Lutajući prostranstvima daleko od poznatih zemalja, u Velikom moru Zatigon je pronašao ono što je tražio. Na ogromnom i izolovanom ostrvu u moru pronašao je davno zaboravljeni primitivni narod ljudi iz plemena Kaotaura. Narod koji stotinama godina nije imao nikakav dodir sa drugim narodima, lako je pao pod zle čini Zatigona. Stotinama godina je narod Kaotaura podvrgavao zlu. Stvorio je

generacije bez osećaja ljudskosti, stvorio je zla bića. Desetak godina je obučavao Kaotaure, stvorivši ogromnu armiju Konjice i Pešadije. Birao je samo najkrvoločnije, a među njima je za zapovednika svih armija postavio najkrvoločnijeg, Kotu.
Zatigon je znao da je u tajnosti stvorio ogromnu i dobro opremljenu armiju krvožednih bića, i da može ostvariti hiljadama godina staru želju, a to je da uništi narode poznatog sveta, pre svega Šumski narod na čelu sa kraljicom Vastom.
Bio je spreman za lukavu i plansku osvetu, u kojoj će njegovo glavno oružije u prevari biti armije Hopta i zli čarobnjak Malaj, a malj za uništenje dobro čuvana tajna, Kaotauri.
Dabi zavarao kraljicu Vastu i dobre čarobnjake Uzoga i Barona, u lukavstvu je otišao toliko daleko da se odvojio od svog crvenog kamena zla, ostavivši ga Malaju na čuvanje.
Kada je naredio da se prave veliki ratni brodovi, započeo je sprovođenje svog plana, a da to snage dobra i kraljica Vasta nisu osetili i znali. Kada se ogromna armada Kaotaurskih brodova otisnula sa svog ostrva i zaplovila ka Poznatim zemljama, od strane Hopta je napadnut Zapadni bedem. Kada su Kaotaurski brodovi ploveći bili na pola puta ka svom cilju, armije snaga dobra su vodile više žestokih bitaka protiv zveri. Kada su Kaotauri tajno i neprimećeno bili nadomak obala Poznatog sveta, vodila se žestoka i neizvesna bitka za Kasadum.
Zatigon je prevarama i lukavstvom, iznenadio desetkovane i iznurene armije dobra.
Ali, zli gospodar Zatigon je zaboravio ko je presveta kraljica Vasta, ko je sveti ratnik boginje Dijane Godaron, ko su narodi Poznatog sveta, i šta je u međuvremenu družina postala za čitav poznati svet.
Iako je nada za opstanak i sprečavanje uništenja bila slaba, svi narodi Poznatog sveta su znali da su tu Plaštevi, koji će sa osmesima na licima, jurišati na zlo.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Epska fantastika
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Gradska narodna biblioteka Žarko Zrenjanin; 2018; Broširani povez; latinica; 24 cm; 320 str.; 978-86-920031-1-0;