knjizara.com
Kralj reke

Ivan Panić (autor)

Kralj reke
399 din
U korpu

Pripovedajući o istoričaru Iliji, koga nevreme odvlači u vojvođanske močvare i koji tamo nailazi na arheološka iskopavanja, "Kralj reke" izrasta u savremeni roman koji, mešajući istorijske i imaginarne činjenice, govori o traganju za ličnim identitetom.

Ubistvo profesora Bodina, veza sa njegovom ćerkom, izdaja prijatelja i neverovatna otkrića dovešće junaka do pročišćenja i novog sagledavanja savremenog sveta.

Kao rom

an sa izuzetnim dramaturškim sklopom, "Kralj reke" zavodi čitaoca najpre kao istorijsko-avanturistički triler sa fascinantnom pričom o potrazi za Izvorom života u vojvođanskim pustarama i vodenim rukavcima, zatim kao niz tragičnih sudbina vezanih za imaginarno mesto Pričin, a potom kao metafizičko preispitivanje sopstvenog Ja.

Pisana stilom prošlih vremena, ova priča, baš kao i delta mitske reke Ister, teče u više pravaca od kojih je dominantan onaj koji prati sled hrišćanske simbolike.

Reč je o knjizi koja spaja savremene istorijske misterije (a napisan je pre denbraunovske histerije) i tradicionalno pripovedanje sa vešto uklopljenim obrtima.


Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Okean; 2006; ćirilica; 21 cm; 250 str.; 86-7752-039-2;