knjizara.com
Kornelije

Beata Balogova (autor)

Kornelije
1089 din
Stara cena: 1210 din
U korpu

U svakoj porodici raste poneka priča
Čitav svet se skupio u Gospinom Jabukovcu. U maniru magijskog realizma Beata Balogova donosi nam priču o Kornelijama; sagu o ženama istog imena, snažnim i osobenim, svedokinjama vremena i brzih promena; ali nešto ostaje, nepromenjiva konstanta i opire se vremenu – priča. Samo se u pričama traje, one žive, menjane i nadograđene, ali postojane, prenošene s generacije na generaciju, s jedne Kornelije na drugu. Bez priča, ljude, sudbine i živote razvejaće vetar kao pepeo cigarete koja dogoreva među prstima jedne od Kornelija.
U Gospin Jabu

kovac skupiće se svi koji žele da ostanu upamćeni: veštice, čudaci, Leteći Dečak, duhovi predaka potpuno sigurni da će ih priča nosti zauvek.
Priče su teške, one ranjavaju ali i leče, i zato, onaj ko na sebe uzme ovo teško breme pripovedača istovremeno mora biti odrastao, ali u duši ostati dete spremno da pogleda izvan granica realnog.
Bez priča smo ništa, bez njih nema ni Borbale, ni Klementininog tarota, ni Mamakinih zvezda; bez priča nema Kornelija.
Suptilno se oslanjajući na svevremeni roman Sto godina samoće, Beata Balogova stvara novi svet, novu realnost i novo utočište za neprilagođene – stvara roman u kom je svaka rečenica neponovljiv doživljaj.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Slovačka književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Prometej - Novi Sad; 2023; Broširani povez; ćirilica; 20 cm; 233 str.; 978-86-515-2212-6;