knjizara.com
Koreografija života

Tamara Filipović Ljubenović (autor)

Koreografija života
1782 din
Stara cena: 1980 din
U korpu

„Koreografija života“ Tamare Filipović Ljubenović je knjiga koja će vas, ako joj to dozvolite, izvući i iz najdublje hibernacije, u koju ste zapali zbog svega što nije ljubav, radost, svetlost, svega što vas je sputavalo, kočilo, uspavljivalo. Rečenice, u njoj ispisane, majčinski će vas nežno ohrabriti, zagrliti, utešiti, a onda će vas, kada se najmanje budete nadali, šutnuti nogom u zadnjicu i pozvati da se probudite iz stogodišnjeg sna.

Tamara je knjigu pisala poput vrsnog terapeuta, poput dragog učitelja, poput bliskog prijatelja, otvarajući, usput, jedan vidik za drugim, sve do ukazivanja prizora neslućene lepote. Uprkos tome što je u k

njizi obradila obilje apstraktnih tema, Tamarine rečenice odišu jasnoćom, nedvosmisleno jezgrovitim i sažetim savetima, one naizmenično uljuljkuju, pa drmusaju. Nude darove u vidu rušenja predrasuda i lažnih uverenja, otkrivanja svrhe i smisla postojanja, paljenja ugašenih iskri života. Nose u sebi pouku, imaju težinu, natopljene su suzama, kako onima koje teku zbog tuge tako i radosnicama.

Tamara piše i pleše na isti način: fluidno, izražajno, gipko, kombinujući ponekad oštre, sportske korake sa mekim, ženstvenim, senzualnim. Nad svakim svojim korakom ima punu kontrolu, do koje je došla nakon što se predugo saplitala i o najmanji kamenčić. Svojski se potrudila da dočara koliko je važno da radimo na sebi, da razgolićujemo svoje slabosti, da grlimo svoju snagu, da težimo čudima. O svemu je pisala pitkim, savetodavnim tonom, sa željom da njene naučene lekcije i savladana iskustva pomognu drugima da ostvare svoje pune potencijale, da žive u punoj svesnosti, ispunjeni ljubavlju i zahvalnošću.

Na tržištu ima i previše knjiga koje nas uče kako da se razvijamo i rastemo, ali samo retki autori imaju petlju da se ogole u meri u kojoj je to Tamara učinila. Primenila je tu svoju petlju i iskoristila svoje spisateljske sposobnosti da napiše jedan sjajan priručnik za napredovanje na svim životnim poljima, knjigu koja predstavlja njenu biografiju, ali i lični pečat, amajliju, talisman i medalju.

Slavica Ivaniš, pisac i novinar

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Samopomoć , Rad na sebi
Ostali naslovi iz oblasti: Popularna psihologija

Izdavač: Čigoja; 2024; Broširani povez; latinica; 20 cm; 220 str.; 978-86-531-0945-5;