knjizara.com
Kontrolori

Dejv Gibons, Alan Mur (autor)

Kontrolori
rasprodato

Možda je danas to teško zamisliti, ali 1985. nikome nije bila bliska pomisao o superherojima sa ljudskim emocijama i psihičkim problemima. Ali su Kontrolori Alana Mura i Dejva Gibonsa pomogli da se to promeni.
Ovo je priča o običnim ljudima koji, namerno ili slučajno, odluče da obuku kostime i bore se protiv zločina. Grafička novela Kontrolori je remek-delo. Stvorena je da bude čitana bar dva puta - teško je pohvatati sve nijanse teksta jednim čitanjem. Mnogo toga se događa pre nego što stignete da primetite. Pri prvom čitanju, možda ćete se osetiti zatečeni užasnim krajem. Međutim, pri drugom čitanju ćete se pitati kako ste mogli da propustite sve te predznake.
Svaki prekid akcij

e je povezan sa sledećom scenom, često sa preklapajućim dijalogom i značenjem. Mnogobrojni simboli prožimaju delo, omogućujući vizuelnu referencu na teme priče. Slike su jednostavne i svakodnevne, ali pune dubljeg značenja, tako da je čitanje i sastavljanje delova izuzetan intelektualni izazov za čitaoca i donosi zadovoljstvo slično kompletiranju poslednjeg znaka u ukršetnici ili postavljanja poslednjeg dela slagalice.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Strip
Ostali naslovi iz oblasti: Strip

Izdavač: Beli Put; 2005; latinica;