Klopka u Rambujeu

Milan Komnenić (autor)

Klopka u Rambujeu

rasprodato

"Bude li na ovome jeziku ikada, kao nekada, propevao narodni pevač, nalik onima što su kroz vekove snažili duh i brižili da sve vredno prevedu u kolektivno pamćenje, tom prilikom neće biti naodmet da opeva grdna sastajališta i dangubišta po evropskim gradovima kuda su gospodari sveta privodili zakrvljene voždove sa Balkana da ih mire i prizivaju pameti..." - počinje svoje viđenje sukoba na Kosovu Milan Komnenić, poznati pesnik, prevodilac i jedan od vođa Srpskog pokreta obnove u vreme dugotrajnih pregovora i nastojanja međunarodne zajednice da shvati i "razreši" konflikt na Kosovu s kraja 20. veka.

Kao neposredni svedok pregovaračkog procesa i ondašnjih promašaja režima u Srbiji, Komnenić lucidno analizira događaje koji su potresali svet gotovo celu deceniju i, perom majstora proznih zapisa, daje sliku jednog teškog vremena u kome su se isticali, često kao ljudske karikature, emisari i krojači sudbine posvađanih naroda, evropski .

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Srbija , Jugoslavija , Kosovsko pitanje , Međunarodna zajednica , Društveni aspekt , Jugoslavija , Ratno pravo , Humanitarno pravo , Aktivnosti međunarodnih i međuvladinih organizacija
Ostali naslovi iz oblasti: Politika

Izdavač: Prosveta - Beograd; 2006; ćirilica; 21 cm; 235 str.; 86-07-01702-0;