knjizara.com
Kako vojnik popravlja gramofon

Saša Stanišić (autor)

Kako vojnik popravlja gramofon
rasprodato

Roman Kako vojnik popravlja gramofon podjednako je oduševio kritičare i publiku. Ovaj briljantan roman natopljen je humorom I suzama, velikim nesrećama I mnogim malim srećama koje životčine veličanstvenim. Napisan je na nemačkom jeziku I do sada je preveden na dvadesetak jezika. Svojom čudesnom snagom osvojio je čitaoce širom sveta.
Aleksandar odrasta u malom bosanskom gradu Višegradu. Njegov najveći dar je pričanje priča. Kada nezadrživi ratni vihor zahvati i Višegrad, svet koji Aleksandar poznaje ne uspeva da odoli tom naletu. Aleksandrova porodica beži iz grada u zapadnu Evropu. U tuđini su Aleks

androva mašta i njegov pripovedački dar od životnog značaja za njega. Zahvaljujući tome, nekako mu polazi za rukom da se snađe i da satka sebi novu domovinu od priča. Svojevremeno čarolijom nije mogao da oživi dedu, ali zato sada radi nešto što zaista deluje: njegova mašta uspeva da mu vrati ono što je izgubio. Odrastavši, Aleksandar se vraća u grad u kome je proveo detinjstvo, gde će se tek pokazati da li njegova bujna pripovedačka mašta može da se uhvati u koštac sa stvarnošću poratne Bosne.

„Komičan, potresan, divno napisan roman.“
The Seattle Times

„Čudesno maštovit i upečatljiv roman.“
The Guardian

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Nemačka književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Samizdat B92; 2014; Broširani povez; latinica; 21 cm; 194 str.; 978-86-7963-400-9;