knjizara.com
Kad je ljut, nilski konjić ujeda

Tatjana Gjurković, Tea Knežević (autor)

Kad je ljut, nilski konjić ujeda
550 din
U korpu

Slikovnica „Kad je ljut, nilski konjić ujeda“, bavi se osećajem ljutnje kod dece.

Ljutnja, uz strah i tugu, pripada grupi osnovnih emocija kod male dece. Mala deca često ne znaju kako da se nose sa tim osećajem koji ih preplavi, pa im je potrebna pomoć odraslih kako bi naučili da na prihvatljiv način izraze svoju ljutnju. Naime, svako neželjeno ponašanje kod deteta ima uzrok u nekoj emociji. Stoga je veliki izazov za roditelje da u vaspitanju dece prepoznaju događaje i okolnosti koje su u detetu proizvele ljutnju, pa samim tim i loše ponašanje.

Deca vrlo često pokazuju kada osećaju ljutnju. Tada mogu biti ve

rbalno i telesno aktivna (guraju se, odmahuju rukama ili nogama, otimaju, viču, grizu, plaču ili slično). Međutim, važno je razumeti razliku između ljutnje i agresije i pravilno ih prepoznati kod deteta. Ova knjiga sadrži stručne psihološke savete za roditelje i stručne saradnike u obrazovanju. Kroz simpatičnu priču o nilskom konjiću koji se naljutio jer je tigrić uzeo njegovu loptu, deca će naučiti kako da reaguju kada im neko uzme igračku ili kada moraju da puste drugo dete da se prvo igra na igralištu.

Roditelji će kroz dragocene savete dečjih psihoterapeuta naučiti da se nose s takvim situacijama u koje može da dospe svako dete.


Ostali naslovi iz oblasti: Deca

Izdavač: JRJ; 2021; Broširani povez; ćirilica; 22 cm; 16 str.; 978-86-7609-960-3;