knjizara.com
Jedro nade
Kristofor Kolumbo u potrazi za obećanom zemljom

Simon Vizental (autor)

Jedro nade
rasprodato

"Jedro nade" može se čitati i kao sažeta istorija španskih Jevreja i njihove sudbine, pri čemu su zastrašujuće paralele sa 20. vekom i nacizmom.

Prevodilac dela, prof. Kovač, izneo je i tvrdnju Vizentala da se o Kolumbu više ne može ni saznati, nema više izvora. Sem, kad se otvore arhive Vatikana, koje već petsto godina nisu dostupne istraživačima. Indikativno je da kad god su crkveni katolički velikodostojnici tražili da se Kolumbo proglasi svecem, Vatikan to nikad nije dozvolio – šta li to ima u njegovom arhivu, da li, možda, podaci da je jevrejskog porekla? Prema rečima dr Kov

ača, Simon Vizental i ovim delom potvrđuje renome velikog i pouzdanog istraživača. Poznat kao "lovac na naciste", koji je pronašao i izveo pred sud više od hiljadu nacističkih zločinaca, on je aktivan i na mnogo drugih polja, borac za ponižene i obespravljene, prava Indijanaca u Americi, na primer, i pisac širokog dijapazona tema, a koliko uspešan vidi se i po 19 titula počasnih doktorata prestižnih univerziteta Evrope i Amerike.


Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Prosveta - Beograd; 2003; latinica; 21 cm; 209 str.; 86-07-01486-2;