knjizara.com
Jedna knjiga

Valentin Nešovski (autor)

Jedna knjiga
430 din
Stara cena: 506 din
U korpu

Filozofska ali istovremeno zabavna knjiga Valentina Nešovskog Jedna knjiga predstavlja realizaciju onoga što se očekuje od pisaca, intelektualaca – reakciju na sve ono što je „vrli novi svet” doneo, promišljanje o veštačkoj inteligenciji, kosmosu, čovekovom mestu u svemu tome. Ali su u ovom delu velika pitanja obrađena kroz dinamičnu, zabavnu priču, u kojoj junaci jesu i nisu junaci, priča započinje pa zastaje, stare reči i pojmovi se mešaju sa novim i sve to, haotično i urnebesno, donosi pitanje kako opstati, šta je istina a šta privid. Uostalom, možda je baš

tako i u životu…
Rekli su o knjizi:
Branko Tričkovski, novinar
To je novela o životu, o životnim izazovima, izazovima koje nameće razvoj, o promenama svesti i samorazumevanja, urušavanju institucija, zgušnjavanju vremena, slamanju čoveka kroz otuđene sisteme, nepretencioznog stila, bez baroknih šaljivih ornamenata, kojima mnogi takozvani pisci nadoknađuju nedostatak umetničkog potencijala…
Zoran Bendevski, novinar
Zamislite sobu. U sredini okrugli sto. Na njemu sede i razgovaraju Asimov, Klark, Filip K. Dik, Niče, En Sofi Mater, Džamirokvaj, Adams, Majls Dejvis… kao i nekoliko osoba za koje ne znate sa sigurnošću da li su vaši prijatelji iz prošlosti ili vanzemaljci. Dark side of the moon tiho svira, a Gernika zauzima posebno mesto na zidu sobe. Vlasnik objekta u kome se okupila ova ekipa je Tom Stopard, a vreme i prostor u ovoj prostoriji samo su iluzije skrivene iza vela nauke, umetnosti i religije, ili možda među štampanim slovima Jedne knjige Valentina Nešovskog.
Erol Rizaov, novinar
Fantastična knjiga. U kosmosu Valentina Nešovskog ajkule su mnogo strašnije od Hemingvejevog okeana, jer se halapljivo hrane primitivizmom, neznanjem i glupošću divljih hordi.
Toni Popovski, arhitekta, politikolog i sociolog
Autor je majstor reči i mislim da se i on kao čovek pretvara u reči. Ovu knjigu toplo preporučujem za čitanje. Naći ćete niz odgovora na klasična i savremena filozofska pitanja.
Sergej Andrejevski, umetnik
Istorija, filozofija i nauka, sve tajne su skrivene u Jednoj knjizi. Ovo je književnost koja vas tera na razmišljanje i samoispitivanje. Ovo je roman koji vas neće ostaviti ravnodušnim.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Makedonska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: PortaLibris; 2023; Broširani povez; ćirilica; 21 cm; 113 str.; 978-86-7818-827-5;