knjizara.com
Iznogud MP

Rene Gosini, Žan Tabari (autor)

Iznogud MP
472 din
Stara cena: 590 din
U korpu

Iznogud poseže za suludom idejom, neretko inspirisan nenamernom opaskom vernog mu Dil el Tanta, u nameri da preuzme vlast od dobrog kalifa Haruna al Prašida. Vođen nepopravljivim optimizmom i zaslepljujućom ambicioznošću, Iznogud je uvek ubeđen u uspeh svog nauma...nauma koji mu se, gle čuda, uvek obija o glavu i rezultira katastrofalnim posledicama po njega samog.
Kao što je starija publika imala priliku da zavoli avanture velikog vezira Iznoguda (tada prevedenog kao Al Podvali) kroz pojedinačne epizode u strip-revijama, tako nam je želja da hronološkim objavljivanjem od prvog albuma privolimo nove generacije iznogudista.

Ovo

kolor-izdanje u tvrdom povezu predstavlja prve doživljaje poznatog prgavca iz Bagdada, onako kako su bili koncipirani dok se sjajni tandem Gosini–Tabari uigravao u stvaranju te legende, tako da je među koricama sabrano nekoliko kraćih epizoda u kojima, po običaju, veliki vezir Iznogud po svaku cenu želi da postane „kalif umesto kalifa“. Tu su, naravno, i ne baš najbistriji kalif Harun al Prašid, kao i... pa... ne baš najbistriji vezirov pomoćnik Dil el Tant, koji mu, u želji da pomogne, uporno odmaže u ostvarenju ciljeva.
Stariji čitaoci su imali priliku da avanture Iznoguda, koji se nekada u našem prevodu zvao Al Podvali, zavole posredstvom pojedinačnih epizoda u strip-revijama, a naša je želja da ovim hronološkim objavljivanjem albuma (ovaj prvi se u Francuskoj pojavio 1966. godine) pridobijemo i nove generacije iznogudista.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Stripovi
Ostali naslovi iz oblasti: Strip

Izdavač: Čarobna knjiga; 2016; Broširani povez; latinica; 30 cm; 52 str.; 978-86-6163-265-5;