knjizara.com
Izgubljena cipela - Božićni igrokazi

Dmitrij A. Dmitrijev, Vladimir J. Maljagin, Tatjana J. Smirnova, Sofija Lj. Ber-Tamojeva (autor)

Izgubljena cipela - Božićni igrokazi
rasprodato

Četiri savremena ruska autora radnje svojih bajkovitih igrokaza smestili su u noć uoči Roždestva Hristovog.U prvom tekstu "Izgubljena cipela" brat i sestra, Martin i Marta, putuju u zemlju Svaštopričalicu. A tamo... Eh, tamo su junaci koji se mogu sresti samo u bajkama. Među njima je i strašni Div Divović. Svi su mislili da je strašan, baš strašan. A kad ono " Div Divović je ustvari mrvica od dečaka. I još se izgubio.
U drugom tekstu "Ježić, stazica i Zvezda Roždestva" baka je krenula na bdenije i zamolila svoju unučad da budu dobri i da noću ne izlaze iz kuće. A oni"! Ma, šta da Vam kažem

" neposlušni kao i mnoga dečica, ipak odlaze u šumu da se prošetaju i malkice poigraju. Jao, da samo znate u kakve su sve nevolje zapali!Treći tekst "Snovi u noći Roždestva" neobična je povest o našim željama i maštanjima. No, da li je ono što želimo zaista za nas i najbolje" Često nije, verujte mi. Jer, mnogi bi želeli da su najlepši, najbogatiji, najjači, naj, naj... Ali teško je biti naj u bilo čemu. To shvataju i junaci ove prelepe priče.
Knjiga se završava tekstom "Toplo srce". Sigurno znate da je toplo ono srce koje ljubi bližnjega kao sebe samoga. Da nije bilo takvih ljudi, u jednoj porodici u noći uoči Roždestva Hristovog nešto strašno bi se dogodilo. Ali, uz pomoć Božju ljudi toploga srca pomažu bližnjem koji se našao u nevolji. I Gospod se zaista rodio u srcima junaka ove prelepe priče.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Ruska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Deca

Izdavač: Duga Knjiga; 2006; Broširani povez; ćirilica; 21x29 cm; 148 str.; 86-86127-10-X;