knjizara.com
Izdaja

Džejson Metjuz (autor)

Izdaja
rasprodato

Pisan u najboljoj tradiciji špijunskih romana Džona le Karea, ovaj napeti triler prepun je insajderskih detalja iz života bivšeg agenta CIA.
Ruska obaveštajka Dominika Jegorova bori se da opstane u postsovjetskoj obaveštajnoj birokratiji. Pošto su joj, suprotno njenoj želji, naredili da postane „lastavica“, obučena zavodnica, Dominiki daju zadatak da nadzire Natanijela Neša, mladog agenta CIA koji je i agent veze sa najvažnijom ruskom krticom koju Agencija ima. Dva operativca se susreću u duelu špijunaže, obmane i, neizbežno, zabranjene požude koja može da ugrozi ne samo njihove živote već i bezbednost najdragocenijeg američkog špijuna. Kad se tajna veza razotk

rije, Moskva šalje svog najbrutalnijeg profesionalnog ubicu, a Dominika i Natanijel se upliću u erotičnu špijunsku igru sa smrtonosnim krajem.
Insajderski detalji... Bivši operativac CIA Džejson Metjuz napisao je roman pun stvarnog iskustva o špijunaži, kontrašpijunaži, prismotri, vrbovanju agenata, sajber ratovanju, i tajnoj komunikaciji.
Seks... Špijuni su se oduvek oslanjali na seksualne zamke kojima su se ranjivi muškarci i žene bespovratno kompromitovali. Seks-špijunaža se i danas praktikuje po prestonicama širom sveta. Dominika će proći obuku tajne ruske škole za lastavice, gde će je učiti veštini i nauci zavođenja i seksualnim tehnikama. Te obučene kurtizane (među kojima ima i muškaraca – gavrana) i dan-danas se šalju na mete na dekadentnom Zapadu.
Povratak klasičnom špijunskom romanu... Izvanredno napisan i vešto konstruisan, roman Izdaja izvučen je pravo iz dosijea špijunskih agencija sa obe strane Atlantika i iz ledenih stepa Rusije – radnja se odvija u Moskvi, Helsinkiju, Rimu, Atini i Vašingtonu.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Kriminalistički
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Laguna; 2014; Broširani povez; latinica; 20 cm; 518 str.; 978-86-521-1643-0;