knjizara.com
Ikonoklast

Gregory Berns (autor)

Ikonoklast
rasprodato

Zbog čega su ikonoklasti tako neverovatno kreativni i uspešni?

Oni prelaze prepreke zbog kojih se većina nas zaustavlja. Mozak ima tri prirodne prepreke koje sprjčavaju inovativno zamišljanje: neispravna percepcija, strah od neuspjea , kao i nesposobnost uveravanja drugih. Ali, kao ikonoklast možete se probiti kroz te prepreke.

Vodeći neurolog Gregory Berns pokazuje nam kako se to postiže, u ovoj analizi nauke koja stoji u poleđini jedinstvenog razmišljanja. Jeste li znali da kada gledate jedno te istu stvar više puta zaredom, vaš mozak troši sve manje i manje energije? Vaš um već z

na šta je to što gleda, pa se ne napreže kako bi ponovo prerađivao taj događaj. Tek se postavljanjem u nove situacije možemo naterati na drugačije razmišljanje i naglo oživljavanje sopstvene kreativnosti.

Berns povezuje ovakva viđenja sa živopisnim pričama o ikonoklastima koji ih utelovljuju. Mladi Walt Disney proveo je mnogobrojne sate zureći u svoje crteže na platnu kako bi lakše zamislio pokretne slike i ilustracije u revolucionarnoj mešavini. David Dreman, koji je bio izvanredan trgovac, nadmašio je svoj strah od neuspeha shvatanjem psihologije tržišta i prepoznavanjem ogromne vrednosti u deonicama koje su drugi zanemarivali. Ray Kroc je stvarao nove društvene konekcije sa svojim kupcima iz McDonaldsa i time postao dominantan u svom polju.

Najkreativnije i najinventivnije zamisli dolaze od pojedinaca koji rade ono za što drugi kažu da se ne može. I vi se možete otrgnuti od želje za konformizmom - i nadići svoja prethodna ograničenja. Stvorite razumevanje o preprekama koje stoje na putu do vašeg uspeha. Gledajte na realnost drugačije, zanemarite svoj strah i proširite svoju socijalnu inteligenciju. Otkrićete da mnogo kreativnije stvarate inovacije – i lakše primenjujete svoje sveže ideje sa velikim efektom.


“Ikonoklast je knjiga koja će vas razbuditi, informisati i inspirisati. Iako većina nas želi da postane inventivni mislilac, ne razumemo prepreke koje stoje na putu do uspeha. Gregory Berns uspešno kombinuje analize slučajeva sa uzbudljivim otkrićima iz neurologije kako bi pokazao kako i zašto ikonoklasti nadilaze te prepreke i napreduju.”
Michael J. Mauboussin, Glavni strateg za ulaganja, Legg Mason Capital Management, i autor knjige More than you know: Finding Financial Wisdom in Unconventional Places


“Ikonoklast vam predstavlja ljude iz različitih područja uz koje se uspeh čini kao jednostavna stvar. Ti ljudi mogu pomiriti potragu mozga za sigurnošću sa nesigurnostima koje nosi život, i to tako da uviđa različita naličja života. Oni postavljaju pitanja koja ne postavlja stanovništvo koje jednostavno prihvata dogovorene odgovore. Ovi ikonoklasti će vas nadahnuti da ih počnete oponašati i u sopstvenom životu.”
Dean LeBaron, Predsedavajući, Virtualquest

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Psihologija uspeha
Ostali naslovi iz oblasti: Popularna psihologija

Izdavač: Mate; 2010; Tvrd povez; latinica; 24 cm; 250 str.; 978-953-246-100-8;