knjizara.com
Ideološko čitanje romana

Željko Simić (autor)

Ideološko čitanje romana
rasprodato

Akademik Jovan Raskovic u recenziji knjige je rekao da je ova knjiga ispisana rukom "rasnog polemicara bogate erudicije i zavidne filozofske obavjestenosti". Knjiga predstavlja brojne polemike autora i njegova sporenja u periodu najvecih i najtragicnijih zbivanja na Balkanu.

Zeljko Simic je studirao na Filozofskom, Pravnom i Filolos{kom fakultetu. Magistar je socioloskih nauka i doktorant. U toku studija bio je urednik "Studenta", glavni i odgovorni urednik casopisa "Vidici", zamenik glavnog i odgovornog urednika "Marksisticke misli" i urednik drugih casopisa.

Objavio je sledece knjige: "Kultura i politika - stvaralastvo pod okriljem ideologije" (1989, 1994. god.), "Izazovi osporavanja - moralne zamke samozaborava" (1991. god.), "Sumrak dijaloga" (1993. god.). Priredjivac je zbornika o Danilu Kisu "Kis u dijaspori", i o slikaru i knjizevniku Todoru Stevanovicu "Rukom Todor". Dobitnik je Vukove nagrade i drugih priznanja. Clan je mnogih medjunarodnih naucnih i strucnih organizacija i institucija. Urednik je "Srpskog knjizevnog glasnika".Knjiga je pisana jasnim filozofskim govorom artikulisanim na nacin koji pokazuje Simicevu prisnost sa nemackim filozofskim kazivanjem. (...)"


Ostali naslovi iz oblasti:

Izdavač: Zavod za udžbenike - Beograd; 2000; Tvrd povez; ćirilica; 21 cm;