×

Dragi čitaoci,

Posle 22 godine neprekidnog rada Knjizara.com će napraviti kraću pauzu.

U danima kada se svi nalazimo u riziku od pandemije korona virusa mislimo da je društveno najodgovornije na kratko vreme obustaviti sve aktivnosti. Verujemo da ova situacija neće dugo trajati i da ćemo se uskoro ponovo družiti sa knjigama.

Srdačan pozdrav, Knjizara.com

knjizara.com
Identitet i nasilje
ogledi o baskijskom nacionalizmu

Identitet i nasilje
550 din
U korpu

Mikel Asurmendi (Mikel Azurmendi, 1942) je profesor socijalne antropologije Universidad del País Vasco. Neke od njegovih novijih knjiga: Nombrar, embrujar. Para una historia del sometimiento de la cultura oral en el País Vasco (1993), La herida patriótica (1998), Estampas de El Ejido (2001). Asurmendi je ovu knjigu priredio za Biblioteku XX vek. On i autori koji su ovde zastupljeni su Baski, profesori univerziteta, osim jednog novinara, koji su već niz godina angažovani u borbi protiv baskijskog nacionalizma.
Sadržaj: M. Asurm

endi: UPOZORENJE NEPRIPREMLJENOM ČITAOCU (Predgovor), Pačo Unsueta: BASKIJSKO DRUŠTVO I NACIONALISTIČKA POLITIKA U PREDVEČERJE TREĆEG MILENIJUMA, Karlos Martines Goriaran: SUŠTINA JEDNE IMAGINARNE OTADŽBINE, Jon Huaristi: IZMIŠLJANJE BASKIJSKE TRADICIJE, Mikel Asurmendi: IDENTITET I NASILJE NA BASKIJSKOM TLU, Mikel Asurmendi: BASKI KOJIMA JE, DA BI TO BILI, POTREBAN NEPRIJATELJ, Huan Aransadi: NEKRO-LOGIKA ETA, Aurelio Arteta: ZASTRAŠUJUĆE IDEJE, Fernando Savater: TRI KRATKA OGLEDA O NACIONALIZMU I TERORIZMU.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Španija , Nacionalizam , Nasilje
Ostali naslovi iz oblasti: Etnografija

Izdavač: XX vek; 2002; latinica; 17 cm; 222 str.; 86-7562-015-2;