knjizara.com
Haos, kreativnost i kosmička svest

Rupert Šeldrejk, Ralf Abraham, Terens Mekena (autor)

Haos, kreativnost i kosmička svest
rasprodato

Pred vama je vibrantna rasprava između tri najoriginalnija mislioca našeg vremena, u kojoj mešaju nauku, kreativnost, intelektualnu radoznalost i tradicionalnu mudrost da bi istražili i proširili naš trenutni pogled na stvarnost. Psihodelični vizionar i šamanologist Terens Mekena, priznati biolog i pokretač teorije o morfogenetičkom polju Rupert Šeldrejk i matematičar i naučnik teorije haosa Ralf Abraham, udružili su snage da istraže odnose između haosa i kreativnosti i njihovu povezanost sa kosmičkom svešću.Autori izazivaju či

taoca da zaroni do najdubljih nivoa misli i mitske imaginacije širokim istraživanjima ekologije unutrašnjeg i spoljašnjeg prostora, uloge haosa u dinamici ljudskog stvaralaštva, i resakralizacija sveta. Među pitanjima koja se pokreću su: Da li je Armagedon samo-ispunjujuće proročanstvo? Da li su ljudi maštari izmaštanog (matriksa)? Da li večni zakoni prirode i dalje evoluiraju? Kakva je veza između fizičkog svetla i svetlosti svesti?
Delom ritual, delom intelektualna i duhovna rasprava, ovi trijalozi su pozivnica na novo razumevanje „snovidnih pejzaža našeg svakodnevnog budnog života“. Knjiga za svakoga ko je u zabludi da nauka i duhovnost nisu povezani.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Imaginacija
Ostali naslovi iz oblasti: Alternativna učenja

Izdavač: Esotheria; 2011; Broširani povez; latinica; 21 cm; 213 str.; 978-86-7348-456-3;