knjizara.com
Gvozdeno srce

Alfredo Kolito (autor)

Gvozdeno srce
rasprodato

Bolonja, 1311. godine. U gluvo doba noći student Studijuma dovlači leš u laboratoriju svog profesora Mondina de Lijucija, lekara i anatomiste. Čovek je ubijen na okrutan način, a u grudnom košu leša, između rebara prerezanih testerom, lekar nailazi na srce preobraženo u komad gvožđa. Privučen mogućnošću da otkrije tajnu te transformacije, Mondino odlučuje da pomogne mladiću, koji tvrdi da je nevin i otkriva profesoru svoj pravi identitet.
Njegovo ime je Đerardo iz Kastelbretona, i kao i njegov ubijeni sabrat, pripada progonjenom redu vitezova templara. Da bi ga zaštitio

, lekar je prinuđen da slaže dominikanskog inkvizitora Uberta iz Riminija, surovog progonitelja templara, koji ga optužuje za ubistvo.
Kad se u jednoj gradskoj gostionici pojavi još jedan leš u sličnom stanju, Mondino i Đerardo shvataju da postoji samo jedan način da se oslobode optužbi i izbegnu mučenje kojim bi ih nemilosrdni inkvizitor naterao da priznaju i ono što nikad nisu učinili: u potrazi za ubicom moraće da budu brži od dominikanaca.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Italijanska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Evro Book; 2011; Broširani povez; latinica; 20 cm; 339 str.; 978-86-505-1830-4;