knjizara.com
Galamdžija i gugutka

Dragan Marković (autor)

Galamdžija i gugutka
400 din
U korpu

Pesnik Dragan Marković iz Kostajnika, objavio je svoju novu knjigu pesama pod nazivom “Galamdžija i gugutka”. Zbirku od 42 pesme izdala je Srpska književna zadruga, a pokrovitelj izdanja je Biblioteka “Politika” iz Krupnja. Prema rečima autora, ponosan je na činjenicu da je zbirku objavila ugledna izdavačka ustanova koja postoji više od sto godina, kao i na to da mu je recenziju napisao Bratislav R. Milanović, a zbirku uredio Dragan Lakićević, naši priznati savremeni pisci.
- Nedavno sam u Beogradu na Zelenom vencu kupio knjigu Jovana Cvijića, koju je takođe objavila Zadruga, a znam da je ona izdavač i nekih dela Vuka Karadžića. Ne znam da li je još ne

ko iz našeg kraja objavljivao za tu kuću, ali sam ponosan što njihova etiketa stoji i na mojoj zbirci - kaže Dragan Marković dodajući da je zadovoljan što je izdavanje knjige pomogla i krupanjska opština, odnosno Biblioteka “Politika” sa 30.000 dinara.
Tamo planira i predstavljanje zbirke, dok je u Srpskoj književnoj zadruzi to planirano za septembar.
Marković je rođen 1978. godine u Loznici, zaposlen je u lozničkoj bolnici, a prema navodima urednika knjige Lakićevića, primećen je kao jedan od najboljih savremenih pesnika koji žive izvan Beograda i većih gradova Srbije. Kako je zapisao, njegova poezija odlikuje se “duhovitom misaonošću, igrom jezika, skladom između klasičnog i modernog”.
Lozničke novosti

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Domaća poezija
Ostali naslovi iz oblasti: Poezija

Izdavač: Srpska književna zadruga; 2018; Broširani povez; ćirilica; 18 cm; 78 str.; 978-86-379-1365-8;