Formula stvaralaštva - Kako postati pronalazač

Genadij Ivanov (autor)

Formula stvaralaštva - Kako postati pronalazač

579 din

Stara cena: 682 din

U korpu

Pisac ove inspirativne knjige nam predstavlja teoriju rešavanja izumiteljskih zadataka (skraćeno-triz), novu teoriju o stvaralaštvu u oblasti tehničkih nauka, čiji je autor ruski naučnik i pisac naučne fantastike Henrih Savlovič Altšuler, koji je triz namenio svima koji žele da razviju pronalazačke sposobnosti, unaprede kvalitet mišljenja i razviju nov način razmišljanja, primenljiv u konkretnim životnim situacijama: stvaraocima i svima onima koji pokušavaju da ovladaju istančanim zakonima prirode.

Triz, poseduje svoj jezik, sopstvene metode, instrumente i navodi nas na razmišljanje pomoću slika koje, deluju na najdublje, najskrivenije delove u nama, izazivajući predstave i asocijacije, dovodeći nas u prostor u kojem se misao slobodno kreće.
Kakav je smisao tehnološkog razvoja? Zašto nismo uspešniji pronalazači? Kako treba pronalaziti? I sam pronalazač, autor predočava proces razvoja pronalazaštva, od metoda ppokušaja i pogrešaka do inovacija visokog nivoa. Knjiga je namenjena učenicima završnih razreda osnovne i srednje škole.


Ostali naslovi iz oblasti: Pedagogija , , Deca

Izdavač: Kreativni centar; 1999; Broširani povez; ćirilica; 23,5 x 17 cm; 264 str.;