Erotografike - procvati poroka Markiza de Sada

Markiz de Sad (autor)

Erotografike - procvati poroka Markiza de Sada

968 din

Stara cena: 1210 din

U korpu

Jovica Aćin, autor Apokalipse Sad, priređivač izabranih dela Božanstvenog markiza, kaže da je sa ovim erotografikama pred nama svojevrsna magija. To je magija pretvaranja reči u slike. Ove slike ne iscrpljuju reči, ali ih dovoljno oživopisuju. Ono što je s neuporedivom strašću prema ponoru jezički opisao Markiz de Sad u svome delu, neki nepoznati i samozatajni umetnik crtanja i urezivanja bakarnih ploča preneo je s jednakom strašću u plastičku kompoziciju. Ove slike nisu za meko srce. Morate imati jako i okrutno srce da biste istovremeno podneli ekstatičku i ravnodušnu nežnost rečenog preobražaja.

Morate ih gledati sami, ili s najbližim prijateljicama i prijateljima, sa osobama od poverenja i razumevanja, i ne pokušavajte da ih oživite, jer vama tada nema povratka iz pakla uživanja koje je ograničeno jedino smrću.
Takav je preteći paradoks ovih slika. Ne verujte im; gledajte ih kao umetnički rad i kao majstorski živopis uspaljenosti skrivene u čoveku, njegovog beščašća, zločinstva. Dobili ste zbirku dragog kamenja od mračnih želja i saznanja. Gledajte u njima i ilustrovanu povest ljubavne tiranije i ljubavnog podaništva. Njihova pouka je jednostavna: ko gleda, kajaće se – ko ne gleda, kajaće se. Nema nikakve dileme šta da učinite.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Erotika
Ostali naslovi iz oblasti: Pripovetke

Izdavač: Bukefal E. O. N; 2014; Broširani povez; latinica; 17 cm; 123 str.; 978-86-89107-20-3;