knjizara.com
Emocionalni incest - kada dete postane najbolji prijatelj

Kenet M. Adams (autor)

Emocionalni incest - kada dete postane najbolji prijatelj
rasprodato

Šta je to emocionalni incest i kako sve roditeljska ljubav može da bude sebična? Naime, svaki put kada roditelj umesto da zadovolji potrebe deteta, traži da ono zadovolji njegove, zakoračio je u emocionalno zlostavljanje deteta. Ovo je knjiga o tome kako roditelj i dete ne treba da zamenjuju uloge.
Autor je ovu knjigu posvetio svima koji su preživeli incest i anonimnim programima širom sveta koji žrtvama incesta pružaju nadu i omogućuju oporavak od bola. Knjiga je nastala iz članka koji je Kenet M. Adams napisao još 1987. godine pod naslovom "Zavisnost od seksa i prikriveni incest: povezivanje porekla alkoholizma, zapostavljanja i zlostavljanja u porodici". U to vreme

je malo toga bilo napisano o temi prikrivenog incesta ( covert incest); većina literature se odnosila na otvoreni incest (overt incest). Iako postoji sličnost, postoje i značajne razlike između ova dva incesta.
Mnogi koji su pretrpeli prikriveni incest teško ga mogu i potvrditi budući da nisu bili direktno zlostavljani i žrtve prikrivenog incesta i dalje pate u tišini. Većina njih, zapravo, nije ni svesna da je njihov odnos sa roditeljima bio incestuozan. Knjiga je napisana upravo sa namerom da ovim žrtvama pruži smernice pomoću kojih će moći da shvate šta im se dogodilo, na koji način to utiče na njihov život i kako da krenu putem oporavka.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Roditeljstvo
Ostali naslovi iz oblasti: Psihologija

Izdavač: Psihopolis institut; 2011; Broširani povez; latinica; 21 cm; 123 str.; 978-86-86653-55-0;