knjizara.com
Dvorac Gripsholm

Kurt Tuholski (autor)

Dvorac Gripsholm
696 din
Stara cena: 774 din
U korpu

Dvorac gripsholm: Kurt i njegova devojka Lidija odlučuju da se bar nakratko sklone od berlinskog meteža tridesetih godina prošlog veka, te odlaze na odmor u iznajmljenu kućicu pri impozantnom zamku Gripsholm, jednom od najstarijih u Švedskoj. Pet nedelja letovanja u očaravajućim seoskim predelima ispunjavaju šetnjom, plivanjem, sunčanjem, seksom i druženjem sa svojim gostima – Kurtovim prijateljem Karlom i Bili, Lidijinom najboljom prijateljicom.

Među

tim, Bilino prisustvo neočekivano će uzburkati strasti i još jače rasplamsati žudnju dvoje zaljubljenih… Idilu ovog ljubavnog trougla narušiće susret sa nesrećnom devojčicom iz obližnjeg internata kojim upravlja sadistički nastrojena Nemica. Duboko pogođeni nepravdom, turisti odlučuju da oslobode devojčicu, uprkos svim nevoljama koje će im to doneti.

Dvorac Gripsholm, najuspelije delo Tuholskog, roman je lakoće i pitkosti osvežavajućih poput letnjeg povetarca, sa univerzalnom porukom o pogubnosti ignorisanja nepravde prema bližnjem i isceljujućoj moći ljubavi i nade. Po knjizi su snimljena dva filma, a 1995. godine u Nemačkoj je ustanovljena i književna nagrada koja nosi ime ovog kultnog autora.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Nemačka književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Blum izdavaštvo; 2020; Broširani povez; latinica; 20 cm; 188 str.; 978-86-6070-010-2;