knjizara.com
Dva generala

Srđa Jakšin-Popović (autor)

Dva generala
rasprodato

Knjiga "Dva generala" prava je mala savremena drama, postavljena na “pozornici” Vojnog suda u Beogradu, drama koja ima svoj početak, radnju i kraj, a koja, neminovno i ne bi morala da se odigrava baš na toj pozornici, već na bilo kojoj sličnoj pozornici koju stvara život.
Kako ispuniti želje pretpostavljenih, da bi sebi obezbedio blistavu karijeru, a, istovremeno, dobiti usput sve one male bitke koje na putu ispunjenja tog zadatka čekaju njenog predanog junaka, pitanja su kojima se glavna ličnost ovog romana bavi od same prve stranice, pa do samog njenog kraja. Taj, svom z

adatku toliko srčano posvećeni junak je potpukovnik Laza, pravnik u vojnoj službi, koji vrednim - revnosnim radom želi da poploča uspehe na “svetloj” stazi svoje karijere. Zapreke na tom, u početku naoko veoma lakom putu, međutim, postavlja mu neočekivano “nelojalno” ponašanje sudija, koji se bave predmetima za koje je posebno zainteresovana Vrhovna komanda. Individualna hrabrost, samosvest i moral sudija postavljaju se kao Termopilski klanac pred revnosnog Lazu, koji, da bi što bolje ispunio zadatke, u međuvremenu bude unapređen u položaj pukovnika.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Domaći roman
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Prosveta - Beograd; 2018; Broširani povez; latinica; 20 cm; 127 str.; 978-86-07-02184-0;