knjizara.com
Dukati i divlji pelin

Dušica Milanović Marika (autor)

Dukati i divlji pelin
rasprodato

Šta se dogodilo sa Zonom Zamfirovom?
Epilog jedne od najlepših ljubavnih priča u srpskoj književnosti...
Stevan Sremac je svoj čuveni roman okončao svadbom lepe i ponosite Zone Zamfirove i Maneta kujundžije. Ali šta je bilo posle? Ovako strastvena i beskompromisna veza uvek nameće nova iskušenja, za šta je potrebno i nešto više od ljubavi.
Dušica Milanović Marika prihvatila se izazova da napiše nastavak ove nezaboravne ljubavne priče. Dukat i divlji pelin odvija se u ambijentu starog Niša, u lavirintu uskih ulica, kamenih ograda i orijentalnih lukova, gde opet srećemo poznate likove. Iz novih doživljaj

a i neočekivanih situacija glavnih junaka, izvire tipičan južnjački humor zaodenut jezičkim koloritom i prožet sentimentalnošću.
Posle velike svadbe o kojoj je čaršija dugo brujala, Zona i Mane počinju da žive u kući koju im je darovao Zamfir. Vreme prolazi, a nad srećnim mladim brakom se nadvijaju senke jer Zona „niti šta ljulja, nit pod srcem nosi“. Po niškoj čaršiji sve više se priča o problemima mladog para, ali i o Manetovom „pravom licu“: terevenkama, meraku i kafanama. Lepa Zona naći će se pred dilemom: da li je voleti nekog dovoljno da bi se živelo zajedno?

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Ljubavni
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Laguna; 2015; Broširani povez; latinica; 20 cm; 221 str.; 978-86-521-1982-0;