knjizara.com
Dobre namere nisu dovoljne
motivacioni eseji

Goran Bojić (autor)

Dobre namere nisu dovoljne
550 din
U korpu

Kratki i angažovani eseji od kojih se knjiga „Dobre namere nisu dovoljne“ sastoji bave se temama traganja za srećom i smislom života, odnosom svesti, savesti i duhovnog zdravlja, složenim preplitanjem duhovnosti i nauke. Oni nastoje da nadahnu i podstaknu čitaoca da zaroni u svoje unutrašnje biće, preispita sopstvene predstave o svetu i sebi i aktivno krene putem samospoznaje i transformacije niže ljudske prirode:
„Kakvu nam korist donosi da se bavimo „svetskim zaverama” ako ne možemo da pobedimo svoju sopstvenu nižu prirodu? Nisu vakcine, gušte

ri i komunikacione mreže naši neprijatelji; naši pravi neprijatelji su naša sopstvena nesvesnost, agresija, sumnja, strah, nesigurnost, nevoljnost i depresija. Te stvari ne samo da nam uništavaju duševni mir i sreću, već polako ali sigurno potkopavaju i naše fizičko zdravlje. Hajde zato da se manemo borbe sa vetrenjačama i da se potrudimo da nađemo mir, radost, ljubav i ispunjenje duboko u sebi. Ako to uspemo makar i u maloj meri, začas će nam sva ta ,,važna” pitanja na koja smo nepotrebno trošili vreme i energiju početi da izgledajunestvarno kao san i uvidećemo da naša sreća i blagostanje zavise od nas samih vise nego od bilo kakvih spoljašnjih okolnosti.“ (iz eseja „Doba vetrenjača“)

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Samopomoć
Ostali naslovi iz oblasti: Popularna psihologija

Izdavač: Neopress; 2021; Broširani povez; latinica; 17 cm; 69 str.; 978-86-81890-06-6;