Dizraeli

Andre Moroa (autor)

Dizraeli

1028 din

Stara cena: 1210 din

U korpu

Dizraeli, biografija engleskog državnika i pisca Bendžamina Dizraelija lorda Bikonsfilda zauzima jedno od uglednih mesta među delia Andre Moroa, poznatog francuskog pisca.
Roman je napisan zanimljivo i duhovito. Autor se služi velikim brojem istorijskih dokumenata i studija, i uspeo je da prikaže živo i slikovito najzanimljivije doba stvaranja engleske hegemonije i jednog od najistaknutijih državnika Velike Britanije.
U ovom delu čitalac susreće velike ličnosti tog doba: kralicu Viktoriju, Gledstona, Derbija, Bizmarka i druge, a sam Dizraeli prikazan je tako celovito i detaljno da čitaocu postaje blizak i kao državnik i kao čovek.

Pošto je Dizraelijev život protkan najraznovrsnijim događajima koji su se odigrali na političkom polju ali i na polju njegovog privatnog života, čitalac se stalno nalazi pred šarenim mozaikom u koji su utisnuti veoma čudni običaji i naravi anglosaksonskog sveta.
Dizraeli je roman koji se čita lako i sa velikim interesovanjem što objašnjava činjenicu da je prevedena na više jezika i da je imala mnogo izdanja.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Francuska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Evoluta; 2015; Broširani povez; latinica; 21 cm; 222 str.; 978-86-85957-58-1;