Dizajn i uređenje interijera

Stanley Abercrombie, Sherrill Whiton (autor)

Dizajn i uređenje interijera

rasprodato

Dizajn enterijera je organizacija i uređenje unutrašnjeg prostora u meri primerenoj za stanovanje. Reč je o umetnosti koja se uglavnom pojavljuje u sklopu arhitekture, ali ne isključivo!
Ova fundamentalna knjiga pruža nam na gotovo 700 stranica detaljan hronološki pregled razvoja, glavnih karakteristika, sličnosti i razlika dizajna i uređenja enterijera od početaka u kamenom dobu, preko drevnih civilizacija Egipta i antičke Grčke sve do današnjih dana. Za razliku od drugih knjiga ovaj pregled je detaljniji - nije usmeren samo na zapadnu civilizaciju već pruža uvid u stvaralaštvo u celom svetu.

Knjiga je bogato ilustrovana sa više od 600 kvalitetnih fotografija najkarakterističnijih i najboljih primera dizajna enterijera i daje više korisnih tabela i prikaza. Razložan i pregledan tekst uvodi nas kroz 21 poglavlje u problematiku i opisuje najznačajnije stilske elemente, odnosno svojstva dizajna enterijera pojedinih razdoblja u istoriji i raznih civilizacija
Posebna vrednost ovog izdanja je što je prilagođeno potrebama današnjih nastavnika i studenata dizajna. Svako poglavlje započinje razmatranjem osnovnih odrednica dizajna, hronologijom ključnih razdoblja (dinastija, vladara i događaja). Pruža nam pregled umetničkih dostignuća i daje rezime zajedničkih svojstava razdoblja. Po iscrpnosti, tačnosti informacija i jasnoći sinteze glavnih stilskih karakteristika knjigu Dizajn i uređenje interijera Stanleyja Abercrombija i Sherrilla Whitona slobodno možemo staviti rame uz rame sa kapitalnim delom istorije umetnosti – H.W. Jansonovu „istoriju umetnosti„. Ono šta je za istoriju umetnosti Jansonova knjiga, to je u oblasti dizajna enterijera ova knjiga. Nije slučajno da je ova knjiga već više od pola veka udžbenik u gotovo svim važnijim školama dizajna u svetu i da se često naziva „biblijom dizajna enterijera„.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Enterijer
Ostali naslovi iz oblasti: Dizajn

Izdavač: Mate; 6. izdanje, 2015; Tvrd povez; latinica; 26 cm; 750 str.; 978-953-246-151-0;