knjizara.com
Dina 7 Lovci Dine

Brajan Herbert, Frenk Herbert, Kevin Džej Anderson (autor)

Dina 7 Lovci Dine
1199 din
Stara cena: 1499 din
U korpu

Lovci Dine i Peščani crvi Dine sedmi su i osmi nastavak serijala Dina i predstavljaju završne delove te veličanstvene sage. Brajan Herbert i Kevin Dž. Anderson stvorili su ih na osnovu beležaka Frenka Herberta, koji, zbog prerane smrti, nije uspeo da dovrši svoj slavni serijal.

Neprijatelj dolazi.
Na kraju Kapitola, poslednjeg romana koji je Frenk Herbert napisao, gola Dankana Ajdahoa, Šiana (devojka koja može da upravlja peščanim crvima) i posada izbeglica beže ne-brodom u nepoznatu galaksiju. Misleći da

beži pred uvaženim materama, čudovišnim pandanima benegeseritkinjama koje su preplavile poznatu vaseljenu i same bežeći pred užasnijim, tajanstvenim neprijateljem, Dankanov ne-brod mora da izbegava brojne zamke koje im postavlja taj okrutni, nepoznati neprijatelj.

Kako bi popunili redove i porazili nevidljivog protivnika, begunci koriste genetsku tehnologiju Skitala, poslednjeg gospodara tlejlaksua, kako bi oživeli ključne aktere iz prošlosti – Pola Muad’Diba, njegovu voljenu Čani, gospu Džesiku, Stilgara, Tufira Havata, pa čak i doktora Velingtona Juia. Svako od njih moraće da iskoristi svoje jedinstvene sposobnosti kako bi se oduprli neprijatelju. Neuspeh je neprihvatljiv jer o koncu ne vise samo njihovi životi već i sudbina celog ljudskog roda.
Brajan Herbert i Kevin Dž. Anderson samostalno su napisali brojne knjige, uglavnom dela naučne fantastike, pre nego što su počeli zajedno da rade na razvijanju serijala Dina. Prva trilogija, Prelude to Dune, odvijala se neposredno pre početka glavnog serijala i bavila se glavnim akterima romana Dina: porodicama Atreid, Harkonen i Korino. Usledili su serijali Legends of Dune, Heroes of Dune, Great Schools of Dune i Dune 7. Za 2020. godinu najavljena je nova trilogija – trilogija o Kaladanu – čija se radnja odvija godinu dana pre selidbe porodice Atreid na Arakis.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Epska fantastika
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Čarobna knjiga; 2020; Broširani povez; latinica; 21 cm; 526 str.; 978-86-7702-804-6;