knjizara.com
Dictionary of the Khazars: the androgynous edition
a lexicon novel in 100.000 words

Milorad Pavić (autor)

Dictionary of the Khazars: the androgynous edition
rasprodato

Prvo ilustrovano izdanje Hazarskog rečnika na engleskom jeziku, urađeno na osnovu bibiofilskog bugarskog izdanja ilustrovanog grafikama Jasena Panova.
Luksuzno androgino izdanje u tvrdom povezu.
***
Hazarski rečnik ? roman leksikon u 100.000. reči (1984) preveden je do sada na preko trideset jezika. Kao najbolji roman u Jugoslaviji 1984. dobio je NIN-ovu nagradu, kao i nagradu „Roman decenije“ (1992); New York Times ga je uvrstio među sedam najlepših knjizevnih dela objavljenih u SAD 1988; na listama bestselera bio je na prvom mestu u Francuskoj i na trećem mestu u Engleskoj.
Ovaj ro

man govori o sudbini onih naroda čija je sudbina neizvesna i vodi ih ka iščeznuću, kao što se desilo sa Hazarima, drevnim i moćnim plemenom čije je poreklo ostalo nerastumačeno. Hazarsko carstvo, rival Vizantijskoj imperiji, iščezlo je sa istorijske scene sveta pre mnogo stoleća zajedno sa narodom koji ga je stvorio.
Jedan francuski izdavač ove knjige rekao je da su Hazari ipak danas poznatiji zahvaljujući Pavićevom romanu, nego što su bili u vreme svoga najvećeg uspona i carstva. Hazarska princeza Ateh je čaroban lik koji unosi u roman poeziju i snagu ženskog principa.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Domaći roman
Ostali naslovi iz oblasti: Domaća izdanja na engleskom

Izdavač: Zavod za udžbenike - Beograd; 2013; Tvrd povez; latinica; 21 cm; 271 str.; 978-86-17-18128-2;