knjizara.com
Daj sve od sebe

Andrijana Ana (autor)

Daj sve od sebe
rasprodato

Na koji način opstati u svetu koji je nužno spoznao odsustvo ideala, svetu koji je opterećen brutalnošću, ciničnom ogoljenošću, lišen svega, razoren sebičnim i kratkotrajnim ciljevima? U ozračju te i takve spoznaje sveta odvija se osnovna priča romana Daj sve od sebe, kao intrigantna i uzbudljiva povest o načinu da se savladaju otpori, da se pobede nemilosrdni izazovi stvarnosti, da se, uprkos svemu, u tom i takvom svetu laži i prizemnih interesa potraži, zasnuje i izbori za neku vrstu prekopotrebne pravednosti.
Narati

vni okvir i osnov romana Daj sve od sebe čini priča o pet devojaka: Ani, Jeleni, Ankici, Tijani i Asri, o pet anđela, o pet sudbina, o pet po mnogo čemu sličnih životnih prolaženja kroz iskušenja ratnog i poratnog odrastanja, sličnih godišta, povezanih u zajedničkom stanu u Beogradu, kao i njihovom pokušaju da, suočene sa realnošću, uprkos tome što svaka od njih nosi tešku priču, iznađu i izbore svoje željeno mesto u svetu. Pričan u ispovednom tonu, gotovo kao svedočanstvo jedne od junakinja, Aninim glasom, roman se pokazuje i kao svojevrsna priča o mogućnostima i nemogućnostima ljubavi, o porodičnim traumama, o sudbinskim prekretnicama, o pogrešnim odlukama, o socijalnoj i društvenoj uslovljenosti odnosa između muškarca i žene. Preko priče o prodaji jedne od junakinja, Tijane, putem prevare, bordelu u Turskoj, i njenog spasavanja odvijaće se neka vrsta unutrašnje borbe svih junakinja i njihovog nastojanja da, dajući sve od sebe, stignu do konačnog razrešenja.
Ispričan sugestivno, ispovedno, roman o sudbinama pet devojaka pretvara se u univerzalnu priču o smislu ljudskog nastojanja da život učini smislenim i pravednim, uprkos iskušenjima. Da li, zaista, na kraju pobeđuje ta neka viša pravda?

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Domaći roman
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Kairos - Sremski Karlovci; 2013; Broširani povez; latinica; 20 cm; 117 str.; 978-86-7128-233-8;