knjizara.com
Čuvar

Dejan Petkov (autor)

Čuvar
rasprodato

Nakon istorijskog osvrta na dušu Beograda – Kalemegdansku tvrđavu – u XVII veku u Beografiji, Dejan Petkov nam u Čuvaru nudi još maestralniji istorijski zaplet, gde se događaji iz 1999. godine prepliću sa davnašnjim srednjovekovnim spletkama i bojevima.

Klasični triler u kome se radnja razvija kao potraga za tajnovitom i moćnom crkvenom relikvijom, ovaj srpski Da Vinčijev kod vodi nas od Rima preko Konstantinopolja do Kosova, gde glavni lik stiže baš uoči Kosovske bitke.

U priči

koja se čita u jednom dahu, Petkov nam vešto dočarava Srbiju te presudne godine, i daje nov život takvim legendarnim likovima kao što su knez Lazar, kraljević Marko, Miloš Obilić, ili Banović Strahinja.

Kroz putešestvija i gotovo neželjeni uplet brata Lorenca iz Rima u srpsko–turski epski sukob, Petkov suptilno ispituje ideju o nemogućnosti pojedinaca i naroda da upravljaju svojom sudbinom.
Mogu li nas očajnička borba i napor da prevaziđemo sopstvene slabosti sačuvati od đavola? Čuvar nam nudi odgovor kroz fascinantnu istorijsku i geografsku panoramu." - Dr Tijana Stojković

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Domaći roman
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Dobra knjiga; 2009; Broširani povez; latinica; 21 cm; 130 str.; 978-86-86013-09-5;