knjizara.com
Čudesni

Aleks Ros, Kurt Bjusijek (autor)

Čudesni
1439 din
Stara cena: 1799 din
U korpu

„Čudesni su džinovski skok u pogledu crteža, scenarija i formata, te nas uvode u novo razdoblje evolucije ilustrovane literature.“ – Sten Li
Godina je 1939. i mladi njujorški reporter Fil Šeldon sanja o tome da napravi blistavu karijeru u novinama. To je godina u kojoj se odigravaju neobični događaji. Njujorčani su svedoci pojave androida Čoveka-Baklje, prvog superheroja, a ubrzo i Podmorničara, tajanstvenog stvorenja iz morskih dubina. To je vreme čuda, koje Fil želi da ovekoveči svojim foto-aparatom. Naime, veruje on, to su čuda koja će doći i proći. Stvarnost ga, međutim,

demantuje, nadljudskih boraca za pravdu i zlikovaca sve je više, i Fil dolazi do uznemirujućeg zaključka: ovo nije kratkotrajni istorijski eksces – svet ulazi u doba čudesa!!
Strip Čudesni predstavlja bogato ilustrovan istorijski pregled ranog Marvelovog univerzuma: od prvog pojavljivanja Čoveka-Baklje, 1939. godine, preko strašnog dolaska Galaktusa, proždirača svetova, do kulminacije šokantnom smrću Gven Stejsi, Spajdermenove prve ljubavi. Ove priče, iako ih ljubitelji Marvela možda već znaju, nikad ranije nisu ispričane na ovaj način – ne iz ugla heroja, već očima običnog čoveka, hrabrog i znatiželjnog foto-reportera. Zahvaljujući Rosovim virtuozno oslikanim scenama i Bjusijekovom sjajnom pripovedanju, Marvelov svet dobija novu dimenziju i postaje istovremeno i fantastičniji i stvarniji nego što je ikad bio!
Čudesni su Ajznerovu nagradu, najuglednije priznanje američkog stripa, dobili u tri kategorije: za najbolji mini-serijal, za najboljeg slikara (unutrašnje strane), za najbolji dizajn izdanja.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Stripovi
Ostali naslovi iz oblasti: Strip

Izdavač: Čarobna knjiga; 2017; Broširani povez; latinica; 24 cm; 224 str.; 978-86-7702-523-6;