knjizara.com
Crvena Roza : biografija u slikama Roze Luksemburg

Kejt Evans (autor)

Crvena Roza : biografija u slikama Roze Luksemburg
rasprodato

Intelektualni div političke levice, Roza Luksemburg je jedan od najvažnijih umova u kanonu revolucionarne socijalističke misli. Ali, ona je bila i mnogo više od teoretičarke revolucije. Njen glas se čuo u svetu neprijateljski nastrojenom prema ženama jake volje. Prevazišla je fizičku slabost i predrasude na koje je nailazila kao Jevrejka i postala uticajna revolucionarka. Njena filozofija ostavila je trag na svakom segmentu jednog neverovatno produktivnog i kreativnog života – na njena brojna prijateljstva, na intimne odnose i na njenu ljubav prema nauci, prirodi i umetnosti.
U borbi

za revoluciju za koju je verovala da je neminovna, u vreme kada je druge s nemačke levice poneo talas nacionalizma, kao dosledna protivnica Prvog svetskog rata bila je 1919. utamničena i ubijena.
U ilustrovanoj biografiji Roze Luksemburg, autorka Kejt Evans upečatljivo je predstavila intelektualni svet svoje junakinje novoj publici. Ideje Roze Luksemburg Evans je smestila u stvarnost jednog inspirativnog i duboko dojmljivog života.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Stripovi
Ostali naslovi iz oblasti: Memoari, biografije, dnevnici, pisma

Izdavač: Fabrika knjiga; 2017; Broširani povez; latinica; 22 cm; 220 str.; 978-86-7718-170-3;