knjizara.com
Crne besMISLIce

Crne besMISLIce
1320 din
U korpu

«CRNE besMISLIce » su nastale u razdoblju od trideset godina. Od prvih maestralnih BAMovih strip tabli i kaiševa objavljenih krajem sedamdesetih i početkom osamdesetih u legendarnom «YU STRIPu » , preko crno-humornih gegova koje su pre «Iva Rokatanskog » radili Laza Odanović i Dragan Lazarević, do potpuno novih epizoda nastalih poslednjih godina kombinovanjem zajedničkih BAMovih i DE LAZAREovih što probnih, nikada objavljenih tabli stripa, nezavršenih epizoda, pa i potpuno nezavisnih crteža, sklopljenih u sasvim nove strip priče kao što su «GENERALi » ili «Umetnosti ratovanja ».
Svi BAMovi originali su nesrećnim sticajem okolnosti odavno nestali. Mukotrpnim, filigran

skim kopiranjem loših skenova celih tabli, čišćenjem nekada objavljenih gegova po domaćim strip revijama i prikupljanjem negativa koje je nekim čudom sačuvao neprežaljeni Zdravko Zupan, Dragan Lazarević je godinu dana sklapao deo po deo, restaurirao, docrtavao, pakovao, pisao i kolorisao ovaj album za koji su svi mislili da se nikada više ne može pojaviti.
Verujemo da će i stari i novi čitaoci uživati u vaskrslim BAMovim genijalnim crtežima, gegovima i duhu koji su iznova zasijali, bolje i lepše nego ikada do sada.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Stripovi
Ostali naslovi iz oblasti: Strip

Izdavač: Makondo; 2018; Tvrd povez; latinica; 30 cm; 48 str.; 978-86-89161-62-5;