knjizara.com
C#9 i .NET 5 arhitektura softvera

Gabriel Baptista, Francesco Abbruzzese (autor)

C#9 i .NET 5 arhitektura softvera
3300 din
U korpu

Upotreba mikroservisa, DevOps platforme i Azure projektnih obrazaca u arhitekturi softverskih rešenja
Prevod drugog izdanja
Softverska arhitektura je praksa primene struktura i sistema koji ubrzavaju proces razvoja softvera i podižu kvalitet aplikacije. Uspešan arhitekta softvera mora posedovati znanje i ključne veštine i poznavati najbolje prakse predstavljene u ovom revidiranom i proširenom drugom izdanju, koje obuhvata i najnovije .NET 5 i C#9 funkcije.

Ovo izdanje sadrži dodatno objašnjenje principa softverske arhitekture, uključujući i nova poglavlja o sistemskim platformama Azure Service Fabric, Kubernets i Blazor. Takođe, s

adrži obimniju diskusiju o bezbednosti, mikroservisima i DevOps platformi, kao i savete za primenu GitHub hosting platforme u ciklusu razvoja softvera.

Prvo ćete naučiti da transformišete korisničke zahteve u arhitektonske potrebe i utvrdićete razlike između funkcionalnih i nefunkcionalnih zahteva. Zatim ćete naučiti da izaberete pravo Cloud rešenje za svoju infrastrukturu, uz pažljivu primenu faktora koji pomažu pri upravljanju aplikacijom u Cloud okruženju.

Nakon toga c´ete otkriti obrasce dizajna softvera i razne softverske pristupe koji c´e vam omoguc´iti da rešite uobičajene razvojne probleme. Na kraju, moc´i c´ete da kreirate i isporučite visoko skalabilne aplikacije, koje ispunjavaju poslovne zahteve organizacije za koju radite i koje su spremne za upotrebu.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: C#
Ostali naslovi iz oblasti: Programiranje

Izdavač: Kompjuter biblioteka; 2021; Broširani povez; latinica; 24 cm; 700 str.; 978-86-7310-563-5;