knjizara.com
Bunker 13

Aniruda Bal (autor)

Bunker 13
rasprodato

MM je čovek u večitom traganju za uzbuđenjem, ražalovani, samodestruktivni bivši kadet, ljubitelj teških droga i seksualnih perverzija, prepredeni novinar koji bi učinio sve da dođe do dobre priče. Njegove veze zadiru duboko u srž nemoralnog indijskog političkog miljea i u samo srce vojske, koja i jeste predmet njegovog interesovanja i gde njegova hrabrost izaziva poverenje i divljenje još nemoralnijih izvora.
Prateći specijalne snage u niz smrtonosnih zadataka na kašmirskoj granici, MM potvrđuje svoje sumnje da kriminalna grupa oficira švercuje drogu i zaplenjeno oružje kroz džunglu preko indijske granice. Kad u prepadu na

neprijateljski bunker otkriju ogroman arsenal oružja i heroina visoke čistoće, komandir na dužnosti njemu prepušta da se pobrine za smeštaj zaplenjene robe, čime se MM upetljava u međunarodnu mrežu šverca oružja, obračuna među različitim kriminalnim bandama i dvostrukih igara, opasnijih od svega čime se ikada bavio.
Ciničan, obavešten, krajnje sposoban, sa jakim unutrašnjim motivima, MM je slika i prilika intrigantnog, novog heroja postmodernizma. Pogled iznutra na ratnu korupciju i trgovinu oružjem, prvi roman najčuvenijeg indijskog predstavnika istraživačkog novinarstva, Bunker 13 je delo svetske klase.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Indijska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Laguna; 2007; Broširani povez; latinica; 21 cm; 349 str.; 978-86-7436-635-6;