knjizara.com
Bogatstvo na dnu ekonomske piramide
Iskorjenjivanje siromaštva kroz profit

C. K. Prahalad (autor)

Bogatstvo na dnu ekonomske piramide
rasprodato

Nadahnute prodornom oštroumnošću izvornog izdanja Bogatstva na dnu ekonomske piramide, veliki broj firmi prepoznaje i izgrađuje poslovne prilike i ostvaruje dobit na novim tržištima među najsiromašnijim ljudima svita - dok istovremeno pomažu u eliminisanju siromaštva i nemaštine. Pet godina nakon prvog izdanja knjige, Prahaladove misli više nisu izolovani slučajevi inovativnog razmišljanja. Oni su dokazana, naširoko praktična „stvarnost”.
Danas, ovim izdanjem povodom 5. godišnjice, Prahalad dopunjuje knjigu kako bi čitaocima osigurao uvid u to kako se njegova zamisao sprovodi u siromašnim regijama širom sveta. Prahalad takođe nudi až

urnu ocenu ključnih pitanja kao što su: Postoji li zaista tržište? Zadovoljava li opseg? Postoji li profit? Ima li inovacija? Radi li se ovde o globalnoj prilici? Pre pet godina, direktori su se mogli nadati da će odgovori na ova pitanja biti pozitivni. Danas, što nam je Prahalad pokazao, mogu biti gotovo sigurni u to.
“C.K. Prahalad smatra da kompanije moraju pokrenuti revoluciju u svom poslovanju u razvijenim zemljama ukoliko se želi omogućiti prosperitet za obe strane ekonomske jednačine. Pozivajući se na bogati prikaz studija slučajeva, njegova uverljivo napisana nova knjiga nudi intrigantne smernice za borbu protiv siromaštva uz pomoć profitabilnosti.”
Bill Gates, Predsednik i glavni softverski arhitekt Microsofta (2004.)

„Bogatstvo na dnu ekonomske piramide je knjiga je čije je mesto na vrhu popisa literature poslovnih ljudi, akademskih radnika i stručnjaka koji nastoje da ispune gotovo nedostižan cilj postizanja održivog razvoja u zemljama u razvoju. C. K. Prahalad piše s neobičnom oštroumnošću o potrebama potrošača u siromašnim društvima i prilikama za privatni sektor da služe važnim socijalnim svrhama uz istovremeno povećanje dobiti. Ukoliko tragate za svežim zamislima o tržištima u nastajanju, dalje ne morate tragati. Ovo je knjiga za vas."
Madeleine K. Albright, Bivši Državni sekretar SAD-a
„Prahalad stavlja čitaoce pred izazov kako preispitati vlastite predrasude u pogledu poslovnih prilika u opsluživanju relativno siromašnih zemalja sveta. Bogatstvo na dnu ekonomske piramide ukazuje na put do poslovnog uspeha i društvenog boljitka – isključivo uz uslov da razvijeni svet promisli kako je do sada isporučivao proizvode i usluge zemljama u razvoju.”
Christopher Rodrigues, CEO, Visa International

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Siromaštvo , Ekonomska nejednakost
Ostali naslovi iz oblasti: Menadžment

Izdavač: Mate; 2010; Tvrd povez; latinica; 23 cm; 440 str.; 978-953-246-093-3;