knjizara.com
Bogate devojke

Zilke Šojerman (autor)

Bogate devojke
899 din
Stara cena: 999 din
U korpu

U sedam sjajnih priča o strasti i gubitku, neostvarenim željama i hirovitim sećanjima, usamljenosti i očaju, Zilke Šojerman pruža nam potresnu sliku generacije koja u vijugavoj potrazi za identitetom i ljubavlju, često završava u ćorsokaku. Održavajuc´i elegantnu ravnotežu između stvarnosti i apsurda, prikazujući čudesne, tužne i jezive obrte svakodnevnog života, ona nam svojom poetskom prozom otkriva vezu između zasic´enosti životom modernih mladih žena i društvene otuđenosti i apatije.

Već nas ambiva

lentni naslov uvodi u egzistencijalnu prazninu između materijalnog i duhovnog bogatstva, prazninu koje „bogate devojke” pokušavaju da popune traženjem erosa u drugim ljudima. Šojerman nas upoznaje sa junakinjom koja stan pretvara u ljubavno gnezdo samo da bi obezbedila pravo okruženje za željenu izjavu ljubavi koja nikada ne dolazi, ali i sa starim bračnim parom koji nam umesto čežnje i strasti pokazuje kako ljubav izgleda kada je „ispunjena”, i duhovno i telesno, u višedecenijskom zajedništvu.

Bilo da se radi o introspekciji u prvom licu ili minucioznim zapažanjima iz trec´eg lica, narativni glas Zilke Šojerman nikada ne gubi svoj lagani dodir. Mada uglavnom održava prijatnu ironičnu distancu, njeno pripovedanje gotovo uvek je obojeno nenametljivom empatijom i prac´eno znalačkim osmehom, dok različite životne faze i psihološke procese svojih protagonistkinja nepogrešivo sažima u ključni trenutak (samo)spoznaje.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Nemačka književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Pripovetke

Izdavač: Kontrast; 2023; Broširani povez; latinica; 20 cm; 104 str.; 978-86-6036-181-5;